Smart Strøm på hytta


 

Med solcelleanlegg har alle strømløse hytter mulighet til å ha strøm på hytta. Nå som prisene på solcelleanlegg har blitt nokså rimelig, er det flere som ser mulighet for å bygge ut flere paneler enn tidligere for å kunne installere mer enn bare et 12 volts-anlegg på eiendommen.

Vi nordmenn er glad i komfort og det tidligere tankesettet med at alt skulle være primitivt på hytta, har endret seg betraktelig med årene. Vi kjører nå til fjells i el-bilene våre med mobiler og nettbrett i flertall. Ved ankomst skal bilen lades, hurtigmaten skal varmes i mikro’n mens gullrekka kjøres i gang på TV-en.

Flere av disse eiendelene bruker 230 volt strøm og mange har laget egne varianter ved å koble sammen en rekke bilbatterier og andre mer provisoriske løsninger for å kunne mette strømbehovet på hytta. Dette fungerer fint for noen, men er naturligvis ingen ideell eller bærekraftig løsning på sikt.

— EnergyBank, den perfekte løsningen

Investerer du i et energilagringssystem som EnergyBank og kobler det opp mot solcelleanlegget på hytta di, kan du uten problemer oppleve den samme luksusen som hjemme.

Med energilagring får du mulighet til å lade opp energi gjennom solinnstråling slik at du har tilstrekkelig nok strøm for en helg til å lade både mobiler og nettbrett, ha lys på i alle rom, samt støvsuge etter behov, dersom oppvarming er vedovn.

Batterikapasiteten er på 7,2kWt, tilsvarende 3 timers strømforbruk for en stekeovn. Sammen med inverteren gir den komplette løsningen 230 volt ut. I tillegg er EnergyBank en trygg løsning, da batteriet er plassert sikkert i et eget skap som kan låses.

— Løsning som fungerer året rundt

Mange har hytter som brukes flittig på sommeren, og med mye dagslys er EnergyBank fulladet når kvelden kommer og man har behov for å bruke TV, wifi og andre installasjoner. På vinteren er det ofte litt lite dagslys til solcelleanlegg og da kan EnergyBank kobles mot et aggregat for å produsere strøm. Slik sett er EnergyBank en løsning som fungerer 12 måneder i året.

Med EnergyBank øker komforten og du får også en installasjon som er 100 % sikker og langt tryggere enn mange av de tradisjonelle 12 volts-installasjonene som er i mange strømløse hytter. Lykke til med strøm på hytta!

Fred Martin Langøy
Daglig leder

 

Forrige
Forrige

Om noen år er energilagring en selvfølge med smarte komponenter i alle bygg

Neste
Neste

Fordeler med batterilagring i private hjem