Kan jeg ha energibatteri uten solceller på taket?


 

Svaret er ja, det er en fin investering å kjøpe seg EnergyBank selv uten solcelleanlegg på taket. Med solcelleanlegg kombinert med batteri ser alle fordelen med å lagre egenprodusert strøm for å bruke senere på døgnet, men det er flere bruksområder til et batteri i hjemmet.

EnergyBank har flere funksjoner som kan styres via telefonen og vår nye app. Her er noen senarioer som er beskrevet under, og kanskje du synes noen av disse er nyttige for deg?

Nå som strømprisen varierer mer gjennom døgnet kan man lade opp EnergyBank når strøm er rimelig å kjøpe og bruke opplagret strøm når strømprisen er høy. Dette kan gjøres enkelt gjennom et oppsett i EnergyBank. I vinter var strømprisen opp mot 2,50,- pr kWt på morgenen og under 50 øre på natten om med stor prisforskjell gir det mening å bruke batterier i boliger. Det var ikke bare i vinter strømmen var dyr, selv nå i vår og sommer  var det dager hvor strømmen koster opp mot 1,50,- pr kWt. Da er det penger å spare med batteriinstallasjon. Strømprisvariasjonene kommer til å fortsette å stige i fremtiden med flere strømkabler mot utlandet og med høyere strømforbruk her i Norge.

EnergyBank har også back-up funksjon ved strømbrudd. Går strømmen kan du installere en koblingsboks som kobler inn batteriet automatisk. Er det uvær og du er redd for strømbrudd kan du ha batteriet i back-up modus og du har strøm i noen timer hvis uhellet med strømbrudd skulle være ute. Hvis så skjer bør man prioritere de viktigste kursene da batteriet ikke dekker en hel bolig i veldig mange timer, men øker man til 14 eller 21 kW timer øker lagringseffekten og nødstrømmen varer lengere.

— EnergyBank, den perfekte løsningen

Investerer du i et energilagringssystem som EnergyBank og kobler det opp mot solcelleanlegget på hytta di, kan du uten problemer oppleve den samme luksusen som hjemme.

Med energilagring får du mulighet til å lade opp energi gjennom solinnstråling slik at du har tilstrekkelig nok strøm for en helg til å lade både mobiler og nettbrett, ha lys på i alle rom, samt støvsuge etter behov, dersom oppvarming er vedovn.

Batterikapasiteten er på 7,2kWt, tilsvarende 3 timers strømforbruk for en stekeovn. Sammen med inverteren gir den komplette løsningen 230 volt ut. I tillegg er EnergyBank en trygg løsning, da batteriet er plassert sikkert i et eget skap som kan låses.

— Løsning som fungerer året rundt

Mange har hytter som brukes flittig på sommeren, og med mye dagslys er EnergyBank fulladet når kvelden kommer og man har behov for å bruke TV, wifi og andre installasjoner. På vinteren er det ofte litt lite dagslys til solcelleanlegg og da kan EnergyBank kobles mot et aggregat for å produsere strøm. Slik sett er EnergyBank en løsning som fungerer 12 måneder i året.

Med EnergyBank øker komforten og du får også en installasjon som er 100 % sikker og langt tryggere enn mange av de tradisjonelle 12 volts-installasjonene som er i mange strømløse hytter. Lykke til med strøm på hytta!

Fred Martin Langøy
Daglig Leder

 

Forrige
Forrige

Energilagring og null utslipp for bygg og anlegg

Neste
Neste

EnergyBank: Hvordan spare på strømregningen?